ha7jtr kepA rádióamatőr tevékenységről először 12 éves koromban, 1987-ben hallottam szülőfalumban, Jásziványon. Nagyon megtetszett, hogy az éter hullámain keresztül kapcsolatba kerülhetek más emberekkel, az országban és határokon túl egyaránt.

Eleinte a távbeszélő üzemmód érdekelt és az antennaépítés tetszett nagyon. A HA7KJJ rádióklubban sok szép összeköttetést volt lehetőségem megvalósítani, és elhatároztam, hogy megtanulom a morzét is.

1995-ben sikeres vizsgát követően kaptam meg a jelenleg is használt HA7JTR hívójelemet. Akkoriban főként a mindennapi QSO-zás és a DX vadászat érdekelt. Néhány versenyen is részt vettem, ami szintén megtetszett. Felismertem, ahhoz hogy eredményesebb legyek a versenyeken, fejlesztenem kell távíró tudásomat és erre a versenyek kitűnően alkalmasak voltak, így egyre többet versenyeztem. 2004-ben a Jászsági Rádiósok Egyesületének elnökségébe választottak, ahol jelenleg is tevékenykedem.

2011-ben megkértem a HA7I versenyhívójelet, amit akkoriban főként 160m és 40m-en hallhattatok. 2013 őszén szerveztem meg életem első expedícióját HB0-ba, amit szintén ide követett egy téli kihívás 2015-ben.

2016-ban Bogácsra telepítettem át a QTH-t és itt kezdődtek el az igazi antennafejlesztések, amelyek kapcsán jöttek is a szép versenyeredmények. Világ, európai és országos dobogós helyek.

Hobbi tevékenységem legnagyobb élménye és legnagyobb kihívása is volt egyben a Seychelles-szigeteki expedícióm 2019 májusában, S79HA hívójellel. Ami ezt még különlegesebbé teszi, hogy a CQWPX CW versenyen a világ expedíciók kategóriát én nyertem meg.

Rádióamatőr pályafutásom „hivatalos” részeként egy komoly mérföldkő volt 2022, amikor megválasztottak a MRASZ elnökségébe. Úgy hiszem, hogy ezt a tisztséget betölteni felelősség és 35 éves aktív rádiós tevékenységem, állomás- és operátori fejlődésem is kellettek, hogy bizalmat kapjak az ország rádióamatőreitől.

A rádiózást a családi és céges kötöttségeim mellett igyekszem a mindennapjaim részeként élni, hogy a MRASZ kötelékében támogassam hobbink fejlődését.

Bogács, 2023. február

73, Laci HA7JTR (HA7I)


HA7JTR CV
©2023 MRASZ
Adatvédelmi szabályzat.
Tulajdonos írásbeli engedélye nélkül az oldalon található szöveges tartalmakat, képeket, videókat, hanganyagokat, felhasználni tilos!