ha5clfElőször 16 évesen kaptam engedélyt OL8CCW, majd hamarosan OK3CLF-re váltottam. Nagyon aktív voltam a helyi rádióklubomban, az OK3KVL-ben (Nove Zamky, Csehszlovákia abban az időben), majd az OK1KUR-ban a prágai egyetemi évek alatt. A 80-as évek elején az USA-ba emigrálva KA9OLQ lettem, miközben Chicagóban telepedtem le. Fokozatosan haladó, KD9WY, majd N9EU extra osztályba léptem elő.
Önkéntes voltam a McHenry Megyei Vészhelyzeti Szolgálat és Katasztrófa Ügynökségnél, ahol kommunikációs szolgáltatásokat nyújtottam az Y2K felkészülés, valamint a megyei események során. Részt vettem olyan képzéseken is, mint a Severe Storm Spotters (Tornádófigyelő). Nemrégiben elvégeztem az EC-001 - bevezetés a vészhelyzeti kommunikációba ARRL tanfolyamot is, hogy jobban fel tudjak készülni és segíteni tudjak, ha szükség van rá.
Jelenleg az N9EU licenccel rendelkezem, bár Budapesten lakom, HA5CLF hívójellel üzemelek. Amikor az Egyesült Királyságban dolgoztam, M0KVL volt a hívójelem.
A hetvenes években nagyon élveztem a "meze" napokat (Polni den). Jellemzően 2m-es állomásokat állítottunk fel dombtetőkön, 1500-1800m ASL közötti magasságban Szlovákiában. Azóta is szeretem a természetet és a túrázást, így ezt a szenvedélyt összekötöm a rádióamatőrködéssel, és lelkes résztvevője vagyok a Field Days és a SOTA tevékenységeknek. Antennákat építek és kísérletezek ki a SOTA vagy Field Days aktiválásokhoz. Digitális üzemmódokban is működöm: FSQ, JT65A, JT9, vagy újabban FT8.
Tagja vagyok az ARRL-nek és az RSGB-nek, valamint aktív tagja vagyok a helyi rádióamatőr klubnak HA5KDR és a magyarországi rádióamatőr vészhelyzeti szolgálat (ARES, helyi RKSZ) csoportnak.
A QSO-kat eQSL-sel és LoTW-vel is megerősítem, BUREAU-t nem kérek. Ha szeretnél papír QSL kártyát kapni, kérlek, küldd el a tiédet közvetlenül a címemre (a Bureau-val ez évekig tart), és én közvetlenül válaszolok a kártyámmal.
Kérem, ne küldjön IRC-t vagy postaköltséget, ez az én udvariasságom, hogy viszonozzam a szívességet. Nem szükséges, de abban az esetben, ha mellékelsz egy öncímzett borítékot, az nagy segítségemre lesz.
73 Istvan / Steve
©2024 MRASZ
Adatvédelmi szabályzat.
Tulajdonos írásbeli engedélye nélkül az oldalon található szöveges tartalmakat, képeket, videókat, hanganyagokat, felhasználni tilos!