ha3nu

1971 óta rádiózom, egysületem a Szekszárdi Rádió Klub (HA3KNA). 1972-ben kaptam az első (ifjúsági) engedélyem, ami HA3JNG volt, majd 1974-ben lettem HA3NU. 2008 óta időnként, versenyeken a HG3R hívójelet is használom. Kezdettől fogva érdekelt a rövidhullámú forgalmazás, a DX vadászat, diplomagyűjtés, kedvenc üzemmódom a CW. Ugyancsak a kezdetektől fogva érdekelt az RH versenyzés, a gyorstávírászat, a rádiótöbbtusa és a rádiós tájfutás is, az előbbi kettőben sikerült nemzetközi eredményeket is elérnem (VB-EB I-III. helyezések). 2000 óta vezetem a Szekszárdi Rádió Klubot, 1995 óta vagyok a nemzetközi HST (gyorstávírász) munkacsoport tagja, melynek 7 évig a vezetője is voltam. 1997 óta tevékenykedem nemzetközi HST bíróként, vezető bíróként 4 világbajnokságot „vezényeltem le”. Ugyancsak 1995-től, 25 éven keresztül voltam a gyorstávírász válogatott szövetségi kapitánya. Az 1985-ben alakult HACWG csoport alapítótagja és vezetője is vagyok. 2009-től a MRASZ bírói bizottság munkájában is részt vettem. Klubunk tevékenységének elismeréseként tudom be, hogy a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége alelnöke voltam 13 évig, a szervezet megszűnéséig.

Az elmúlt évtizedek alatt az egyesületben sok rádióamatőrnek igyekeztem a tapasztalataimat átadni, jelenleg a MRASZ utánpótlás programjában is részt veszek.

 

©2023 MRASZ
Adatvédelmi szabályzat.
Tulajdonos írásbeli engedélye nélkül az oldalon található szöveges tartalmakat, képeket, videókat, hanganyagokat, felhasználni tilos!